Alba Iulia – Neumarkt am Wallersee
Neumarkt am Wallersee este un oras in din judetul Salzburg. Ai nevoie de transport pana in orasul Neumarkt am Wallersee la adresa? Calatoreste cu firmele verificate de RO-TRANSPORT.RO din judetul Alba orasul Alba Iulia sau imprejurimi si te bucuri de cele mai bune servicii de transport din Romania.
Microbuz, autocar cu plecare din Alba Iulia spre Austria tur – retur.
Muncesti in Austria sau vrei sa calatoresti si cauti un mijloc de transport sigur si rapid cu plecare din judetul Alba orasu Alba Iulia ?
Calatoreste cu firme verificate, bucura-te de cele mai bune servicii si preturii. Rezerva acum un loc pentru urmatorul transport, de la adresa la adresa.
Transport Alba Iulia – Neumarkt am Wallersee
Judetul Alba
Se afla in regiunea istorica Transilvania, resedinta judetului fiind orasul Alba Iulia cu o populatie de aproximativ 63,600 de locuitori. Judetul se invecineaza cu judetele: Sibiu, Bihor, Cluj, Hunedoara si Valcea. Acesta se intinde pe o suprafata de 6,242 km patrati iar relieful predominat este cel muntos care se intinde pe 59% din judet. Putem regasi muntii Apuseni in nord-vest, in nord-est se afla grupul muntos Parang iar in sud se afla muntii Sureanu si Cindre, aceestea fiind despartite de raul Mures. Alba are o populatie de aprox. 327,300 de locuitori, 4 municipii, 7 orase si 67 de comune. Aiud, Alba Iulia, Blaj, Sebes sunt municipile din aceest judet.
Econmia judetului Alba
Economia judetului este orientata spre sectorul serviciilor si al industriei usoare. Judetul a beneficiat de investitiile unor companii straine de renume in inustria prelucrari lemnului, productia de mobilier, materialelor de constructie si industria de masini. Acestea aducand beneficii majore asupra comertului exterior al judetului si gradul de ocupare a fortei de munca.
Industrile care predomina in acest judet sunt urmatoarele: industria alimentara, textila, lemnului si chimica…
Transport rutier
Prin judetul Alba trec dou drumui importante: E81 si DN1 (European si National), care fac legatura cu sudul si nordul tarii. Drumurile E68 si DN7 asigura tranzitul dintre sudul si vestul Transilvaniei. In viitor se prevede o noua autostrada care face parte din coridorul 4 de transport, aceeasta autostrada va face legatura intre Ungaria si Romania.
Turism
Judetul este recunoscut pentru turism, acesta fiind laudat de turistii romani cat si de strainii care viziteaza acest judet. Judetul se bucura de numersoase vestigii ale trecutului milenar, monumente istorice, peisaje variate din rezervatiile unic, e in Romania si Europa. Traditile zonei si obiceiurile sunt puncte de interes pentru turisti, aici am vrea sa mentionam despre Targul de Fete de pe muntele Gaina organizat anual pe 20 iulie.
Cetatea Alba Iulia – construita intre 1715-1738. In interiorul ei gasim Catedrala Catolica construita in secolul XIII-lea, biblioteca Batthyanaeum fondata in 1794 care contine peste 60.000 de volume.
Municipiul Alba Iulia
Municipiul Alba Iulia este situat la o altitudine de 270 m, la o distanta de 340 km de Bucuresti, 100 km de Cluj, 70 km de Sibiu si la 241 km de Arad. Municipiul este asezat in perimetrul format de raul Ampoi, raul Sebes, crestele muntilor Apuseni si Podisul Transilvaniei. Orasul propriu-zis este asezat pe prima terasa a Muresului, care formeaza spre est un ses lung de 8-10 km si lat de 2-4km. Partea de vest a orasului este strajuita de inaltimile impadurite ale Muntilor Metalici cu Varful Mamut (630 m). Spre est, peste Mures, se disting dealurile argiloase de culoare rosiatica ale podisului ardelean, erodate de raurile Mures, Sebes si Secas, acestea formand un sir de rape cu forme interesante si vegetatie rara. Spre partea de sud se vad culmile muntilor Sebesului, cu Varful Surianu (2245) si cu varful Patru (2130). Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, la 46 5′ latitudine nordica si 2115′ longitudine estica, 330 m altitudine, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
“