Recas – Sankt Polten
Sankt Polten este un oras in din judetul Niederosterreich. Ai nevoie de transport pana in orasul Sankt Polten la adresa? Calatoreste cu firmele verificate de RO-TRANSPORT.RO din judetul Timis orasul Recas sau imprejurimi si te bucuri de cele mai bune servicii de transport din Romania.
Microbuz, autocar cu plecare din Recas spre Austria tur – retur.
Muncesti in Austria sau vrei sa calatoresti si cauti un mijloc de transport sigur si rapid cu plecare din judetul Timis orasu Recas ?
Calatoreste cu firme verificate, bucura-te de cele mai bune servicii si preturii. Rezerva acum un loc pentru urmatorul transport, de la adresa la adresa.
Transport Recas – Sankt Polten
Despre Judetul Timis
Timis este asezat in partea de vest a Romaniei si centrul provincei istorice Banat. Resedinta judetului este orasul Timisoara si este recunoscut ca cel mai vestic judet al tarii. Vecinii acestuia sunt: Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Serbia si Ungaria. Suprafata judetului Timis se intinde pe 8.696,7 km patrati, fiind considerat cel mai intains judet al Romaniei. Judetul este traversat de importante drumuri Europene si de Coridorul 4 de transport paneuropean (rutier si ferioviar). Transportul international si national fiind facilitat de firmele de transport private cu microbuze sau autobuze cu ajutorul autogarilor existente. In aceeste autogari putem gasi curse zilnice pentru destinatii ca Austria sau Europa.
Economie si industrie
Produsul intern brut (PIB) al judetului Timis in anul 2020 este de aproximativ 50,30 miliarde de lei, acesta este depasit doar de Bucuresti. Judetul inregistreaza o rata a somajului foarte scazuta, de sub 1% in anul 2018.
Transport Sankt Sankt Pölten
Din anul 1986 Sankt Polten este capitala provinciei Niederosterreich si se afla in partea de jos a Austriei. Este primul oras ca marime din provincie si al noualea din Austria, avand o populatie de 55.514 locuitori. Orasul este situat intre baza muntilor Alpi si Dunare, pe raul Traisen, ocupand o suprafata de 108 kilometri patrati. Climatul orasului este unul extra-alpin, cu ierni noroase si reci, cu putina zapada si veri cu soare si putine precipitatii.
Istorie
Primele urme ale prezentei umane in aceasta zona dateaza din Neolitic. Aici au fost gasite numeroase picturi ceramice din acea perioada, dar si artefacte din Epoca Bronzului, din Epoca fierului si urme celtice. Din secolul I pana in anul 450, orasul Roman Aelium Cetium era localizat aici, peste acesta, in anii de mijloc a fost construit Sankt Polten. Aelium Cetium a fost unul dintre cele mai importante orase de aprovizionare ale provinciei Romane Noricum, deoarece de aici puteai ajunge si transporta bunuri usor spre celelalte orase de pe fluviul Dunarea. In a doua jumatate a secolului patru, populatia orasului a inceput sa scada, iar in prima jumatate a secolului cinci, majoritatea oamenilor deja parasisera orasul, probabil pentru a gasi adapost in alte asezaminte mai sigure. Ultima dovada a prezentei romane descoperite aici este un mormant din anul 450. Dupa acea perioada, se presupune ca orasul Aelium Cetium a fost abandonat iar in aceasta zona nu a mai existat nici un asezamant permanent pana aproape in secolul VIII. In anul 791, Imperiul Franconian si Biserica Crestina au luat in stapanire acest teritoriu, si au construit mai multe asezari si manastiri, printre care si Sankt Polten. In anul 1050 Sankt Polten a primit drepturi de piata iar in 1159 a primit titlul de oras de la Episcopul Konrad von Passau. Acest titlu il face cel mai batran oras Austriac, chiar mai batran decat Enns sau Viena. In secolul XIII orasul s-a extins si au fost construite Piata Mare(Rathausplatz) si zidurile de aparare. Acestea au dovedit a fi o protectie eficienta impotriva Turcilor in cursul Primului Razboi Austro-Turc din 1529 si al Marelui Razboi Turc din 1683. In secolele XVII si XVIII Jakob Prandtauer si Joseph Mungenast au transformat orasul intr-un centru al arhitecturii Baroque, aducand artisti ca Daniel Gran, Bartolomeo Altomonte si Tobias Pock pentru a ridica noi cladiri si a le reconstitui pe cele vechi. Din anii 1850 Sankt Polen devine centru industrial, mici afaceri incepand sa se dezvolte aici. Dupa anul 1903 importante companii mai mari sunt construite aici, spre exemplu Fabrica de Hartie Salzer, Fabrica de Masinarii Voith si Fabrica de Sticla Osterreichische. Populatia a crescut rapid, ajungand la 22,000 locuitori in anul 1922. Criza economica din 1930 a transformat zona intr-un dezastrul, iar mii de oameni ce si-au pierdut locul de munca. Intre anii 1938- 1955 orasul a fost ocupat de trupele Sovietice ce doreau sa se foloseasca de transportul pe fluviu. In mai 1955 a fost semnat Tratatul De Stat, trupete sovietice au inceput sa se retraga, ultimii soldati au parasit orasul in data de 13 septembrie a aceluiasi an.
Obiective turistice principale
Festspielhaus
Festspielhaus este o sala de spectacole din Sankt Polten. Atmosfera de aici e foarte prietenoasa iar traditia este de a bea un pahar de vin si a discuta cu ceilalti invitati inaintea fiecarui spectacol. Cele mai celebre reprezentari de pe aceasta scena sunt cele de dans, incarcate de profesionalism si inovative, este o placere sa le urmaresti.
Catedrala Fecioarei Maria
Aceasta catedrala este situata in centrul orasului Sankt Polten si a fost construita in anul 1200, peste o biserica ce data din 790. Exteriorul catedralei este destul de neimpresionant, insa atunci cand treci de poarta sa de fier incepi sa ii observi adevarata grandoare. Construita in stil Baroque, cu multe opere de arta pline de detalii, ce par aproape vii, catedrala iti da senzatia ca ai calatorit in timp.
Rathausplatz
Rathausplatz este piata orasului. Aici gasesti o multitudine de cafenele si restaurante cu specific Austriac si este imprejmuita de cladiri in culori pastel, ce iti fura privirea. Acestea au fost restaurate in anul 1727 de Joseph Muggneast in stil Baroque.
Muzeul Orasului
Muzeul Orasului are o gama larga de colectii permanente ce prezinta istoria orasului Sankt Polten si o selectie de comori arheologice adunate de pe teritoriul Austriei. De asemenea, acesta gazduieste in fiecare saptamana colectii temporale pe diferite teme, asadar, de fiecare data cand vizitezi muzeul, ai oportunitatea de a invata ceva nou si interesant.
Economie
In anul 2011 Sankt Polten a primit fonduri substantiale in valoare de 178,071,808 euro de la statul Austriac pentru a le investi in economie. Astfel s-au creat 40.000 de locuri de munca inpartite intre 23 de companii mari si 1676 companii mai mici. Companiile cu cea mai mare putere de angajare sunt cele din sectorul productiei si cele din sectorul serviciilor. De asemenea, sectorul media, agricultura si turismul au inregistrat un procent record in dezvoltare. Daca iti doresti un job in Sankt Polten probabil o sa gasesti ceva pe placul tau. Piata muncii de aici este variata iar companiile sunt deschise pentru angajarea personalului venit din alte tari.
Transport Sankt Polten
Intre anii 1911 si 1976 transportul in comun in orasul Sankt Polten se facea cu ajutorul liniilor de tramvai. Astazi, sistemul a fost dezafectat iar transportul in comun se face cu ajutorul autobuzelor si microbuzelor firmei Lup City Buss, care circula pe 8 trasee. Biletele se cumpara din chioscurile de ziare si din gara. o singura calatorie costa 2 euro, biletul pe o zi 4.50 euro, abonamentul pe o saptamana 11.50 euro si cel pe o luna 36 euro. De asemenea, aici exista si serviciul de stat pentru inchiriat biciclete, NextBike. Cu ajutorul telefonului mobil poti inchiria o bicicicleta pe care poti sa o ridici si sa o returnezi la oricare dintre punctele NextBixe din oras.